Web stranica „Vodovoda“ a.d. Prijedor

Pon-Pet: 07:00 - 15:00

24h Dežurna služba

Najava radova

informacije o radovima

Prijava kvara

putem telefona 052/237-718

Vodovod danas obilježava Svjetski dan voda

„Vodovod“ a.d. Prijedor danas, 22. marta 2023. godine, obilježava Svjetski dan voda.

Svjetski dan voda se obilježava širom svijeta još od 1993. godine, a ovogodišnji Dan voda je posvećen ubrzavanju promjena u cilju rješavanja krize sa vodom i kanalizacijom. Tema Svjetskog dana voda 2023. godine je „Budi promjena koju želiš da vidiš u svijetu“.

Ovogodišnji Svjetski dan voda bavi se ubrzavanjem promjena u cilju rješavanja krize sa vodom i kanalizacijom. Zbog toga što voda utiče na sve nas, potrebno je da svi nešto preduzmemo. Ovo znači TI!

Ti i tvoja porodica, škola i društvo možete napraviti promjenu mijenjanjem načina na koji koristite vodu, na koji je pijete i brinete o vodi u vašim životima.

Ovo je trenutak koji se dešava jednom u generaciji da se svijet ujedini oko vode.

Odigraj svoju ulogu.

Učini ono što ti možeš.

„Vodovod“ je ranijih godina povodom 22. marta izvodio akciju čišćenja nakupljenog otpada u zoni neposredne zaštite bunara EB3 u Tukovima. Ovom akcijom željeli smo skrenuti pažnju javnosti na probleme vezane za vodu i vodne resurse i apelovati na svijest građana da posvete veću pažnju očuvanju izvorišta pitke vode i odgovarajućoj brizi o njima.

Navedena aktivnost je urodila plodom i već duži vremenski period u zoni neposredne zaštite bunara EB3 građani ne odlažu nikakav otpad, što je od velikog značaja za očuvanje ovog izvorišta, sa kojeg se vodom snabdijeva najveći broj građana Prijedora.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo naših sugrađanima na odgovornom ponašanju prema pitkoj vodi kao najdragocjenijem prirodnom resursu.

Bilo nam je posebno zadovoljstvo da u našem preduzeću danas ugostimo mališane iz dječijeg vrtića „Radost“, kojima smo objasnili šta je to što zaposleni u „Vodovodu“ rade i koliko je važno da čuvamo pitku vodu i našu životnu sredinu. Mališani su ovom prilikom pokazali da su dobro upoznati sa značajem koje voda ima u našim životima i koliko je važno da je štedimo i čuvamo.

Povodom Svjetskog dana voda „Vodovod“ svake godine izdaje Bilten, koji će i ove godine biti dostavljen svim našim potrošačima uz račune.

Comments are closed.