Web stranica „Vodovoda“ a.d. Prijedor

Pon-Pet: 07:00 - 15:00

24h Dežurna služba

Najava radova

informacije o radovima

Prijava kvara

putem telefona 052/237-718

Upozorenje građanima: Zaštitite svoj vodomjer od smrzavanja

Poštovani sugrađani!

S obzirom na to  da su nam stigli hladni dani kada se temperatura spušta ispod nule, želimo da Vas još jednom podsjetimo na obavezu da svoj vodomjer zaštitite od smrzavanja.

Smrzavanje dijelova unutrašnjih vodovodnih instalacija je najčešći razlog zbog kojeg građani ostaju bez vode tokom zimskih mjeseci.

Najveća vjerovatnoća smrzavanja vodovodnih cijevi i vodomjera je na mjestu gdje su instalacije najpliće zakopane, kao i u zidovima objekata koji se ne griju.

Kako bi se spriječilo smrzavanje vodomjer je potrebno obložiti odgovarajućim termo-izolacionim materijalom, npr. stiroporom, staklenom vunom, starim krpama, kartonom i sl. Zaštitu je potrebno postaviti na taj način da je naš radnik može jednostavno skloniti i očitati stanje na vodomjeru.

Napominjemo da u slučaju smrzavanja troškove popravke instalacija i zamjene vodomjera snosi potrošač.

Kako bi se spriječili nepotrebni problemi prouzrokovani smrzavanjem i dodatno opterećivanje kućnih budžeta izdvajanjem za popravke instalacija i vodomjera, „Vodovod“ a.d. Prijedor upozorava građane i zajednice etažnih vlasnika da blagovremeno preduzmu potrebne mjere zaštite.

Comments are closed.