Web stranica „Vodovoda“ a.d. Prijedor

Pon-Pet: 07:00 - 15:00

24h Dežurna služba

Najava radova

informacije o radovima

Prijava kvara

putem telefona 052/237-718

Održani Dani otvorenih vrata “Vodovoda” a.d. Prijedor

25., 26. i 27. maja 2022. godine organizovani su Dani otvorenih vrata „Vodovoda“ a.d Prijedor. Tih dana „Vodovod“ su posjetili učenici iz svih dvanaest prijedorskih osnovnih škola.

Imajući u vidu značaj pitke vode u životu ljudi i važnost njene zaštite i očuvanja, namjera preduzeća „Vodovod“ a.d. Prijedor je bila da učenike upozna sa djelatnošću „Vodovoda“, načinom zahvatanja i distribucije vode, upravljanjem sistemom vodosnabdijevanja, analizom vode, otkrivanjem i otklanjanjem kvarova na mreži i drugim oblastima našeg rada.

„Vodovod“ je posjetilo oko 170 učenika sa njihovim nastavnicima. U upravnoj zgradi „Vodovoda“ dočekali su ih i ugostili predstavnici uprave preduzeća. Rukovodilac tehničke službe upoznao je učenike sa načinom proizvodnje i distribucije vode i značajem njenog očuvanja, nakon čega su obišli kontrolni centar SCADA, odakle se vrši daljinski nadzor i upravljanje objektima vodosnabdijevanja. U laboratoriji „Vodovoda“ Prijedor rukovodilac laboratorije je upoznala učenike sa načinom vršenja laboratorijskih analiza vode. Tim za detekciju kvarova  učenicima je pokazao opremu za otkrivanje kvarova na vodovodnoj mreži i način na koji se oprema koristi. Nakon posjete upravnoj zgradi, učenici i njihovi nastavnici posjetili su bunar EB3, a neki učenici su posjetili rezervoar Lamovita.

Pored organizovanja posjete učenika upravnoj zgradi i objektima našeg preduzeća, „Vodovod“ je ovim povodom pripremio i četiri kratka filma na sljedeće teme:

  1. Voda, izvor života,
  2. Distribucija vode,
  3. Kanalisanje i prečišćavanje otpadnih voda,
  4. Kvalitet vode.

Filmovi su prilagođeni svim učenicima osnovne škole, kojima na zanimljiv i razumljiv način približavaju oblasti rada „Vodovoda“. U okviru saradnje sa osnovnim školama povodom Dana otvorenih vrata, „Vodovod“ je svim osnovnim školama dostavio DVD sa navedenim filmovima, a sve škole su ih prikazale učenicima u okviru svojih nastavnih aktivnosti.

Svi posjetioci su izrazili veliko zadovoljstvo načinom organizovanja Dana otvorenih vrata i onim što su vidjeli i naučili tokom ove posjete. Namjera nam je da ovakva dešavanja budu dio naše redovne saradnje sa građanima i ubuduće, kako bismo im na najdirektniji način približili način rada „Vodovoda“.

Comments are closed.