Web stranica „Vodovoda“ a.d. Prijedor

Pon-Pet: 07:00 - 15:00

24h Dežurna služba

Najava radova

informacije o radovima

Prijava kvara

putem telefona 052/237-718

Vodovod Prijedor prigodno obilježio Svjetski dan voda

Svjetski dan voda se obilježava širom svijeta još od 1993. godine, a tema ovogodišnjeg Dana voda je „Šta nam voda znači“. Ovogodišnji Dan voda posvećen je pitanju šta voda znači ljudima, šta je njena prava vrijednost i kako možemo još više zaštititi ovaj vitalni resurs.

„Vodovod“ a.d. Prijedor je i ove godine prigodno obilježio 22. mart, Svjetski dan voda. Tim povodom smo juče izveli akciju sakupljanja kabastog i ostalog otpada u zoni neposredne zaštite bunara EB3 u Tukovima, a sakupljeni otpad odvezli i odložili na regionalnu deponiju Kurevo.

Ovom akcijom, koju „Vodovod“ Prijedor provodi već nekoliko godina, želimo skrenuti pažnju javnosti na probleme vezane za vodu i vodne resurse i apelovati na svijest građana da posvete veću pažnju očuvanju izvorišta pitke vode i adekvatnoj brizi o njima.

Pored akcije čišćenja kabastog otpada, Vodovod svake godine objavljuje saopštenja za javnost kojim se naglašava značaj obilježavanja ovog datuma i značaj očuvanja izvorišta pitke vode i izdaje godišnji Bilten „Vodovoda“, koji se dostavlja potrošačima uz martovski račun za vodu.

Ove godine planirane su i dogovorene i zajedničke aktivnosti „Vodovoda“ i 12 prijedorskih osnovnih škola:

–     konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola (od 1. do 5. razreda i od 6. do 9. razreda) na temu značaja vode,

–     dodjela nagrada za najbolje radove,

–     Vodovod je pripremio i dostavio školama prezentaciju na temu značaja i očuvanja pitke vode koju škole u okviru jednog školskog časa treba da prikažu svojim učenicima.

Nažalost, zbog aktuelne situacije sa korona virusom, nije bilo moguće realizovati aktivnosti vezane za konkurs za izbor učeničkih radova, ali su sve škole obradile prezentaciju dobijenu od Vodovoda i na taj način približili svojim učenicima značaj obilježavanja ovog datuma.

Bez obzira na otkazivanje konkursa, na adresu Vodovoda pristiglo je nekoliko učeničkih radova na temu značajna vode, koje zbog njihove maštovitosti želimo i da prikažemo.

Comments are closed.