Web stranica „Vodovoda“ a.d. Prijedor

Pon-Pet: 07:00 - 15:00

24h Dežurna služba

Najava radova

informacije o radovima

Prijava kvara

putem telefona 052/237-718

Akcija zamjene sekundarnih vodomjera sa uređajima za daljinsko očitanje

„Vodovod“ a.d. Prijedor se suočava sa dosta visokom stopom gubitaka čiji uzrok nisu fizička curenja u vodovodnom sistemu, nego faktori poput neovlaštene potrošnje, netačnost mjerenja ili greške pri prikupljanju i obradi podataka. Utvrđivanje i otklanjanje prividnih gubitaka treba biti jedna od prvih mjera za smanjenje neprihodovane vode.

Mišljenje uprave preduzeća je da će se dio prividnih gubitaka otkloniti aktivnostima na zamjeni i ugradnji sekundarnih vodomjera i nadogradnji za daljinsko očitanje, kako je navedeno u Planu aktivnosti za otklanjanje prividnih gubitaka u vodovodnom sistemu Prijedor, koji je Vodovod izradio u proteklom periodu.

Tenderska procedura je završena i u najskorijem periodu očekuje se isporuka 1.300 nadogradnji za daljinsko očitavanje za sekundarne vodomjere u kolektivnim objektima stanovanja i 30 nadogradnji za daljinsko očitavanje zonskih vodomjera.  Odmah potom se kreće u akciju zamjene sekundarnih vodomjera i montiranja uređaja za daljinsko očitanje. Planirano je da se ove aktivnosti završe do kraja 2020. godine.

U ovu aktivnost biće uključena i Komunalna policija, u okviru svojih nadležnosti.

U narednim godinama planira se postepena ugradnja uređaja za daljinsko očitanje kod svih potrošača, kako bi se ovim načinom očitanja obuhvatio čitav sistem vodosnabdijevanja.

Comments are closed.