Web stranica „Vodovoda“ a.d. Prijedor

Pon-Pet: 07:00 - 15:00

24h Dežurna služba

Najava radova

informacije o radovima

Prijava kvara

putem telefona 052/237-718

Obavještenje za potrošače o obavezi izgradnje i održavanja vodomjernog šahta

„Vodovod“ a.d. Prijedor trenutno izvodi radove na redovnoj zamjeni vodomjera u Aerodromskom naselju. Pored zamjene vodomjera, u sklopu ovih aktivnosti izvršiće se i kontrola priključaka vezano za nelegalnu potrošnju vode, kao i evidentiranje potrošača koji nemaju izgrađen vodomjerni šaht i vodomjer.

I pored više upozorenja koja je „Vodovod“ a.d. Prijedor proteklih godina upućivao našim potrošačima vezano za obavezu potrošača da izgrade vodomjerni šaht i da ga održavaju u urednom stanju, jedan dio naših potrošača se nije odazvao ovim apelima i nije ispoštovao svoje obaveze.

Kroz tekuće aktivnosti „Vodovoda“ definitivno će se utvrditi stanje na terenu vezano za izgrađene priključke i slučajeve nelegalne potrošnje vode.

Ovom prilikom još jednom upozoravamo sve naše potrošače da su dužni da izgrade vodomjerni šaht na 1m unutar građevinske parcele, na zelenoj površini, sa lakim poklopcem od rebrastog lima. Nakon izgradnje vodomjernog šahta, potrošači se trebaju javiti u prostorije „Vodovoda“ za ugradnju vodomjera. Rok za izgradnju vodomjernog šahta je 15 dana, a za ugradnju vodomjera 10 dana.

U slučaju da potrošač ne ispoštuje ovu obavezu, pristupiće se isljučenju priključka!

S poštovanjem!

„Vodovod“ a.d. Prijedor

Comments are closed.