Web stranica „Vodovoda“ a.d. Prijedor

Pon-Pet: 07:00 - 15:00

24h Dežurna služba

Najava radova

informacije o radovima

Prijava kvara

putem telefona 052/237-718

Održan Dan otvorenih vrata “Vodovoda” Prijedor

U četvrtak, 12. decembra 2019. godine, održan je Dan otvorenih vrata „Vodovoda“ a.d Prijedor. Tog dana vrata „Vodovoda“ bila su otvorena za sve zainteresovane građane Prijedora, kao i za učenike prijedorskih osnovnih škola. Ovo je bila prilika da posjetioci vide kako se upravlja proizvodnjom i distribucijom vode, kako se utvrđuju kvarovi na vodovodnoj mreži i kako se vrši laboratorijska analiza vode.

Najbrojniji posjetioci bili su učenici iz pet prijedorskih osnovnih škola: „Desanka Maksimović“, „Branko Ćopić“, „Dositej Obradović“, „Petar Kočić“ i „Kozarac“. Njih oko 75, kao i njihove nastavnike, u upravnoj zgradi „Vodovoda“ dočekali su i ugostili predstavnici uprave preduzeća. Rukovodilac tehničke službe upoznao je učenike sa načinom proizvodnje i distribucije vode, nakon čega su, u pratnji sistem inženjera, obišli kontrolni centar SCADA, odakle se vrši daljinski nadzor i upravljanje objektima vodosnabdijevanja. U laboratoriji „Vodovoda“ Prijedor rukovodilac laboratorije je upoznala učenike sa načinom vršenja laboratorijskih analiza vode. Tim za detekciju kvarova  učenicima je pokazao opremu za otkrivanje kvarova na vodovodnoj mreži i način na koji se oprema koristi. Nakon posjete upravnoj zgradi, učenici i njihovi nastavnici posjetili su rezervoar Vlačine.

Svi posjetioci su izrazili veliko zadovoljstvo načinom organizovanja Dana otvorenih vrata i onim što su vidjeli i naučili tokom ove posjete. Namjera nam je da ovakva dešavanja budu dio naše redovne saradnje sa građanima i ubuduće, kako bismo im na najdirektniji način približili način rada „Vodovoda“.

 

Comments are closed.